На Харківщині затримали двох колаборантів, які працювали в комунальному підприємстві

15.11.2022 11:41   -
Новини Харківщини: Колаборантів-комунальників з Ізюма затримали

Прокуратура викрила двох колаборантів з міста Ізюм, які стали «верхівкою» в комунальному підприємстві та працювали на окупантів. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, 54-річний мешканець м. Ізюм, який до окупації обіймав посаду інженера з безпеки руху КП «Благоустрій міста Ізюма», вирішив працювати на ворогів. Так, наприкінці березня за пропозицією окупантів він отримав «підвищення» по кар’єрній сходинці та став директором вказаного підприємтсва.

Чоловік організовував роботу вказаного підприємства, проводив наради, надавав працівникам вказівки щодо їх діяльності, брав участь у нарадах під керівництвом окупаційної влади м. Ізюм, приймав на роботу працівників, організовував видачу заробітної плати у російських рублях.

Його колега — 62-річний мешканець м. Ізюма — до початку війни був начальником дільниці зазначеного комунального підприємства. Але при окупантах колаборант добровільно погодився стати «заместителем директора». Періодично він навіть виконував функції «исполняющего обязанности директора коммунального предприятия», коли призначений окупантами очільник перебував на лікарняному.

Читайте також: У Куп’янському районі з навчального закладу вилучили близько 500 російських підручників

Правоохоронці затримали двох колаборантів в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 54-річному та 62-річному чоловікам за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині правоохоронці виявили колаборантів.