На Харківщині за 5 тисяч доларів вносили ухилянтів до системи «Шлях» (фото)

13.07.2023 13:14   -
На Харківщині за 5 тисяч доларів вносили ухилянтів до системи «Шлях» (фото)

На Харківщині затримали керівників двох благодійних фондів, яких підозрюють в незаконному переправленні осіб призовного віку через державний кордон України. За послуги з ухилянтів брали по 5000 доларів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Слідством встановлено, що у червні цього року очільники двох благодійних організацій пообіцяли за 5 тис. доларів США пообіцяли «клієнту» внести його дані до системи «Шлях». Ухилянта мали оформити як «волонтера» від благодійних фондів.

11 липня керівників двох благодійних організацій було затримано під час отримання 2000 доларів США від «клієнта». Раніше було задокументовано факт одержання 1000 доларів США від цього ж чоловіка.

Керівникам благодійних фондів повідомлено про підозру за фактами одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаного з вимаганням такої вигоди та вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші факти та особи, які можуть бути причетними до схеми.

ОСТАННІ НОВИНИ