На Харківщині викрили ще шістьох колаборантів, які співпрацювали з окупантами

03.01.2024 14:34   -
На Харківщині викрили 6 колаборантів, які співпрацювали з ворогом

У Харківській області викрили ще шістьох колаборантів, які співпрацювали з ворогом під час окупації Куп’янського району. Про це повідомляє Iнфосiтi.

Відомо, що вони добровільно працевлаштувались до так званої «Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области».

Встановлено, що дві колаборантки — мешканки м. Куп’янськ та ще одна — жителька смт Куп’янськ-Вузловий. Утрьох вони влаштувались на роботу до псевдооргану влади у червні 2022 року. 60-річна та 52-річна пристосуванки обійняли однойменну посаду «и. о. специалиста сектора социальных гарантий и компенсаций Управления труда и социальной политики». Вони здійснювали прийом громадян і займались оформленням документів для видачі так званої «гумдопомоги» від рф місцевим мешканцям.

Інша 55-річна жінка стала «и. о. главного специалиста сектора внутренней политики Кондрашовского территориального отдела». Колаборантка зокрема відповідала за зв’язки з громадськістю та підбирала місця для встановлення флагштоків з російським триколором.

Ще один підозрюваний — 57-річний мешканець с. Петропавлівка Куп’янського району. Чоловік також у червні 2022 року став «и. о. старшего инспектора — дежурного отдела административно-хозяйственного обеспечения Петропавловского территориального отдела». Колаборант вів облік відвідувачів, записуючи дані у відповідні журнали.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також серед викритих осіб — дві мешканки смт Ківшарівка. Так, 39-річну жінку в липні 2022 року було призначено на посаду «и. о. главного специалиста сектора землеустройства, земельных отношений, градостроительства и архитектуры». Вона надавала консультації стосовно земельних питань, розглядала скарги і готувала проєкти рішень сесії з відповідних питань.

62-річна жінка стала «и. о. специалиста отдела персонифицированного учета и автоматической обработки информации Управления труда и социальной политики». Вона відповідала за складання та узагальнення списків громадян, яким видавалась так звана «гуманітарна допомога» від держави-агресорки.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру шістьом особам за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

Наразі усі шестеро підозрюваних переховуються від українського правосуддя на непідконтрольних територіях. Вирішується питання щодо оголошення їх у розшук.

ОСТАННІ НОВИНИ