На Харківщині скажена лисиця покусала жінку

16.06.2023 08:00   -
На Харківщині скажена лисиця покусала жінку

У с. Смирнівка Лозівського району зареєстровано випадок сказу у лисиці. Це вже 5 випадок сказу на Харківщині у поточному році. Раніше сказ виявили у 1 кота, 3 собак. Про це повідомляють Харьковские известия.

Лисиця забігла на територію приватного домоволодіння, а коли господиня намагалася прогнати її, вкусила жінку. На допомогу жінці прибігла сусідка, і вони вдвох вбили лисицю. Хижа тварина виявилася хворою на сказ.

Діагноз сказу лисиці було підтверджено Харківською регіональною державною лабораторією державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Постраждалу жінку доправили у Харків до обласної лікарні. Наразі вона проходить курс профілактичних щеплень проти сказу.

У Смирнівці на Лозівщині на два місяці ввели карантинні обмеження. До “загрозливих зон” віднесли села Веселе та Долгове. До зони спостереження — Світловщину, Михайлівку, Шатівку, Городне, Миколаївку, Роздори, повідомили у Лозівській громаді.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними санлікарів, у поточному році в Харківській області зареєстровано 5 випадків сказу тварин. Усі вони були зареєстровані на території Лозівського району (Лозівська та Близнюківська ОТГ).

Взагалі по Харківській області з початку року за антирабічною допомогою до лікувально-профілактичних закладів звернулося 896 осіб. За наявними показаннями антирабічне лікування призначено 241 постраждалому. Від щеплень відмовились 8 осіб.

ОСТАННІ НОВИНИ