На Харківщині начальник військкомату допомагав «відкосити» від мобілізації

13.09.2023 12:20   -
На Харківщині начальник військкомату допомагав ухилянтам

Служба безпеки ліквідувала на Харківщині ще одну корупційну схему ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон громадян призовного віку. Про це повідомляє Інфосіті.

Встановлено, що начальник районного військкомату за хабарі «допомагав» військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів.

“Зловмисник забезпечував ухилянтів довідками військово-лікарської комісії та посвідченнями, які підтверджували непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку. Вартість таких «послуг» становила від 3 до 8 тис. доларів США з одного «клієнта». Для передачі хабарів посадовець неодноразово залучав посередників”, – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Наразі слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів);
  • ч. 1 ст. 366 (службове підроблення);

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності усього кола осіб, причетних до функціонування незаконної схеми.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також сьогодні стало відомо, що військова контррозвідка СБУ затримала директорку обласної філії одного із приватних університетів у Рівному. За хабарі посадовиця «гарантувала» військовозобов’язаним «позачергове» зарахування до вищого навчального закладу із правом відтермінування призову.

На Закарпатті СБУ ліквідувала ще два канали нелегальної міграції за межі України – у Тячівському та Берегівському районах.

На Івано-Франківщині викрито трьох ділків, які виводили ухилянтів за кордон через важкодоступну гірську місцевість.

ОСТАННІ НОВИНИ