Коригував ракетні удари по Харківщині: СБУ викрила агента ФСБ у лавах ЗСУ

25.04.2024 10:12   -
Коригував ракетні удари по Харківщині: СБУ викрила агента ФСБ у лавах ЗСУ

Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів, повідомляє Iнфосiтi.

За даними слідства, колишній строковик однієї з українських військових частин напередодні звільнення в запас добровільно пішов на співпрацю з представником фсб рф.

Через месенджер «Signal» він передавав російському куратору локації Сил оборони та військової техніки у м. Лозова Харківської області, м. Миколаїв та Миколаївській області. Вказані дані були необхідні ворогу для нанесення прицільних повітряних ударів по українських захисниках.

Коригував ракетні удари по Харківщині: СБУ викрила агента ФСБ у лавах ЗСУ

«До співпраці з фсб військового спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти «домовились» із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після «демобілізації» до «філії» фсб на тимчасово окупованій частині території Луганщини», – розповів речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі затриманий перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ОСТАННІ НОВИНИ