Як захистити авто вiд заволодiння (угону)

16.06.2014 08:31   -
Автор:
Державтоінспекція звертає увагу всіх автовласників на необхідність забезпечення схоронності транспортних засобів від злочинних посягань. Злочинців приваблює, перш за все, транспорт, який не обладнаний протиугінною сигналізацією та залишений власниками поруч з об’єктами торговельних мереж та культурно‑масових заходів поза стоянок та паркувань, що охороняються. В нічний час, особисто безпосередньо в м. Харкові, 72 % злочинів було скоєно відносно транспортних засобів, що були залишені власниками біля багатоповерхових житлових будинків.
Пам’ятайте, що будь-які грошові витрати щодо забезпечення схоронності транспортного засобу виправдані та попередять як від викрадання авто, так і від крадіжки майна, що в ньому знаходиться.
Уникайте придбання транспортних засобів за дорученням для запобігання в подальшому шахрайських дій стосовно транспорту та будь-яких негативних наслідків, пов’язаних із забороною розпорядження та експлуатації рухомим майном. Використовуйте при оформленні угод нотаріальні заклади та спеціалізовані торговельні організації.
Гарантом безпеки транспортного засобу є в першу чергу розсудливість та обачність.
Нагадуємо, на території м. Харкова та області за 5 місяців 2014 року зареєстровано 132 незаконних заволодіння транспортними засобами. Залишається в розшуку — 56 одиниць автомототранспорту (серед них 35 автомобілів сімейства ВАЗ, 12 іномарок, 7 одиниць мототранспорту).
Відділення з обслуговування Червонозаводського району ВДАІ з обслуговування м. Харкова (м. Харків) ГУ