Зруйновану лікарню в Ізюмі замінила модульна амбулаторія (фото)

18.07.2023 09:56   -
Зруйновану лікарню в Ізюмі замінила модульна амбулаторія (фото)

В місті Ізюм Харківської області за ініціативи ВООЗ було встановлено нову модульну амбулаторію первинної медичної допомоги, яка замінила зруйновану рашистами лікарню. Про це повідомляють Харьковские известия.

Заклад надаватиме первинну медичну допомогу населенню у понад 10 000 осіб. У мобільній клініці працюватимуть медичні працівники, які раніше працювали в пошкодженому закладі.

Мобільна амбулаторія складається з трьох кімнат для прийому пацієнтів та кабінету щеплень. Тут є необхідні зручності, включаючи електрику, сантехніку, каналізацію, кімнати очікування та огляду пацієнтів. Крім того, клініка оснащена генератором і вентиляторами для забезпечення сприятливого середовища для надання медичної допомоги. Одночасно тут зможуть працювати приблизно 12 медпрацівників, у тому числі 3 лікарі та 9 медсестер.

«Ця ініціатива дає надію та практичні рішення громадам, які проживають у найбільш постраждалих районах, де медичні заклади були пошкоджені. Наш пріоритет – доступність основних медичних послуг і у співпраці з партнерами ми наполегливо працюємо, щоб це реалізувати. Ми встановимо ще більше модулів, щоб підтримати роботу амбулаторних клінік в Україні», – сказав доктор Ярно Хабіхт, представник ВООЗ в Україні.

ОСТАННІ НОВИНИ