Загиблому євромайданівцю, випускнику фізтеху Ігорю Толмачову відкриють барельєф у Каразінському університеті

05.09.2019 14:11   -
Автор:
Ігорь Толмачов був організатором і координатором євромайданівського та волонтерського руху у Харкові, учасником самооборони, громадським активістом. Він загинув від вибуху 22 лютого 2015 року під час ходи, присвяченої річниці акцій Євромайдану проти проведення в Харкові з'їзду депутатів всіх рівнів.
24 лютого 2015 року за громадянську мужність, патріотизм, самовіддане служіння українському народові нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Барельєф виготовив скульптор Сергій Сбітнєв. Фото для барельєфу взято з сімейного архіву. Гроші на пам’ятний знак зібрали однокурсники та колеги Толмачова.
Довідка. Ігор Толмачов народився 10 квітня 1962 року в місті Мінеральні Води Ставропольського краю, де закінчив загальноосвітню школу. У 1979 році приїхав до Харкова продовжувати навчання і вступив до Харківського державного університету імені О. М. Горького на фізико-технічний факультет, який закінчив у 1985 році.
Активно займався альпінізмом, працював інструктором у молодіжних таборах, рятував життя людей після страшного землетрусу 1988 року в Спітаку та Гюмрі. Працював науковим співробітником у Національному науковому центрі «Харківський фізико-технічний інститут». Потім працював виконавчим директором науково-виробничої фірми ТОВ «Вуглець».