Увага! На Харківщині шахраї від імені керівництва прокуратури області вимагають гроші

31.01.2020 10:24   -
Автор:
Зазначена шахрайська схема не нова. Аналогічні злочинні дії вже мали місце в інших регіонах України. Вказані особи від імені керівництва прокуратури області здійснюють дзвінки та надсилають смс-повідомлення з вимогами перерахувати грошові кошти на зазначений ними розрахунковий рахунок.
Прикриваючись чужим ім’ям, зловмисники намагаються здобути легку наживу та одночасно з цим дискредитувати органи прокуратури.
«Зважаючи на викладене, заявляємо, що керівництво прокуратури Харківської області не має жодного відношення до подібних дій!
У випадку отримання подібних дзвінків чи смс-повідомлень від «керівництва» прокуратури просимо повідомляти про такі незаконні вимоги за телефоном гарячої лінії прокуратури області: 732-02-44. У жодному разі не виконуйте вказівок шахраїв та не перераховуйте кошти.
Пам’ятайте, що такі повідомлення є провокацією і злочином. У разі вимагання грошей від імені прокуратури закликаємо негайно звертатись із заявами до правоохоронних органів на лінію «102» або чергової частини ГУНП в Харківській області», – наголошують у відомстві.
Прокуратурою будуть вжиті заходи для встановлення причетних осіб та надання правової оцінки таким діям.