У Харкові вшановують пам’ять жертв Голокосту

27.01.2023 12:17   -
У Харкові вшановують пам'ять жертв Голокосту - 2023

З нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту до харків’ян звернувся Харківський міського голови Ігор Терехов. Про це повідомляють Харьковские известия.

«Є дати і події, які людство не повинно забувати ніколи. Серед них – 27 січня – день звільнення в’язнів найбільшого концентраційного табору смерті часів Другої світової війни «Аушвіц» – символу Голокосту, символу злочину нацистів, внаслідок якого єврейський народ втратив 6 мільйонів своїх синів і дочок та було невинно знищено незліченну кількість жертв із числа представників інших національностей.

Наше головне завдання – берегти та доносити до майбутніх поколінь памʼять про цю безпрецедентну трагедію і скалічені долі конкретних людей, робити усе можливе, щоб не допустити будь-яких проявів геноциду, ненависті, дискримінації та зневаги до людської гідності та життя, адже антисемітизм все ще існує у не менш жорстких і гострих формах, ніж раніше.

І сьогодні, коли російський агресор намагається позбавити нас, українців, ідентичності, ми розуміємо важливість винесення уроків з історії як ніхто інший.

Заради миру, безпеки та рівності всіх і кожного», – сказано у зверненні.