“У Харкові частково та повністю зруйновано більше 100 шкіл”, — Ігор Терехов

01.07.2022 11:39   -
Новини Харкова: Про зруйновані школи, дома, лікарні Терехов розповів Радіо Свобода

110 шкіл. Саме стільки учбових закладів зруйновано у Харкові внаслідок збройної агресії рф. Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода Україна» повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.

“110 шкіл. Це школи, у яких вчилися наші діти. У підвалах шкіл з початку війни ховалися від обстрілів містяни. Ми доставляли у ці укриття їжу, медикаменти. Через підступні обстріли цивільної інфраструктури школи стали небезпечними для людей”, – розповів Ігор Терехов.

В Слобідському районі Харкова російські «Іскандери» зруйнували школу.

Росія вдарила ракетою по школі у Харкові в ніч на 27 червня: фото наслідків.

Також, за словами очільника міста, через ворожі обстріли у Харкові пошкоджені 3500 житлових будинків, 70 дитячих садків, 50 закладів охорони здоров’я.

“500 будинків вщент зруйнувано ворожою артілерією. З ким вони воюють? З дітьми? З мирними жителями, які просто вийшли на вулицю та загинули від підступних обстрілів? Це не війна. Це геноцид проти українського народу, проти української нації”, – наголосив мер Харкова.

За словами Ігоря Терехова проголошена росією “освободительная” війна дала зворотній ефект.

“Вони хотіли нас налякати, а натомість отримали злість та ненавість до російських агресорів. Харків’ян не зламати. Вони повертаються, бо мають право жити в своєму рідному місті і їх не залякати”, – впевнений Ігор Терехов.

Раніше Ігор Терехов розповів, що футбольні поля на базі в Високом вдалося врятувати.