Територіальній громаді Харкова повернули земельну ділянку вартістю 9 мільйонів гривень (фото)

27.07.2022 13:05   -
Новини Харкова: Суд повернув громаді 0,3 га земельної ділянки

Прокуратура у Верховному Суді домоглась повернення земельної ділянки комунальної власності вартістю 9 млн грн територіальній громаді Харкова. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Встановлено, що на підставі договору оренди землі в серпні 2008 року товариству з обмеженою відповідальністю було передано земельну ділянку, розташовану по проспекту Перемоги в Харкові. Площа ділянки складає майже 0,3 га, а вартість — майже 9 млн грн. Земельна ділянка надавалась ТОВ для будівництва багатоповерхового житлового будинку з об’єктами інфраструктури та вбудованою парковкою та подальшої експлуатації цього об’єкту.

Однак орендарем у період з червня 2018 по березень 2019 року не сплачувалась орендна плата, в результаті чого територіальна громада м. Харкова недоотримала 59 000 грн.

У 2019 році Шевченківською окружною прокуратурою до суду пред’явлено позовну заяву про стягнення заборгованості, розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки. Однак рішенням Господарського суду Харківської області у задоволенні позову відмовлено.

Не погодившись із цим рішенням, прокурор Харківської обласної прокуратури направив апеляційну скаргу до Східного апеляційного господарського суду на рішення суду першої інстанції. Постановою суду апеляцію прокурора задовільнили.

Однак відповідач по надуманим підставам подав заяву про перегляд вказаного рішення суду апеляційної інстанції. За результатами перегляду справи у задоволенні позову прокуратури відмовлено.

У травні 2022 року прокурори Харківської прокуратури внесли касаційну скаргу до Верховного Суду, яку постановою Верховного Суду від 06 липня 2022 року задоволено, а постанову суду попередньої інстанції скасовано.

Таким чином, прокуратура в касаційній інстанції домоглась повернення земельної ділянки вартістю 9 млн грн територіальній громаді міста.

Новини Харкова: Суд повернув громаді 0,3 га земельної ділянки
Новини Харкова: Суд повернув громаді 0,3 га земельної ділянки

Раніше ми повідомляли про засмічення земельної ділянки у Харкові — обвинувальний акт направлено до суду.