Телефонні шахраї, що дурили харків’ян, підуть під суд

13.12.2019 12:34   -
Автор:
Начальник відділу прокуратури області Нвер Антонян повідомив, що на території Харківської та Одеської областей діяла група з п’яти шахраїв, яка виманювала гроші у людей похилого віку.
Так, зловмисники телефонували людям у віці 70-90 років та, користуючись вадами слуху своїх жертв, представлялися їхніми близькими родичами: дітьми або онуками. Під час телефонної розмови шахраї, видаючи себе за інших осіб, повідомляли вказаним громадянам, що потрапили у відділення поліції через вчинення кримінального правопорушення (спричинення тілесних ушкоджень або ДТП), у зв’язку з чим потребують невідкладної грошової допомоги для вирішення питань з потерпілою від злочину стороною та компенсації завданих збитків. Злочинці вмовляли передати їм значні суми грошей через нібито представника органу поліції, а потім приїжджали до місця мешкання жертви та забирали у неї ці кошти.
Усього від дій злочинної групи постраждало 15 осіб похилого віку. Загальна сума спричинених збитків складає близько 400 тис. грн.
Один з членів шахрайської банди знаходиться у розшуку. Четверо інших зловмисників знаходяться під вартою. Обвинувальний акт стосовно чотирьох указаних осіб передано до суду.
Наразі апеляційним судом Харківської області вирішується питання про підсудність даного кримінального провадження.