Судовий розгляд справи щодо смертельної ДТП з 6 загиблими на вул. Сумській закінчено

19.02.2019 18:01   -
Автор:
Сторона обвинувачення вважає, що провина обох водіїв доведена в повному обсязі та наполягає на максимальній мірі покарання, передбаченій Кримінальним кодексом України для обох водіїв.
Процесуальний керівник у кримінальному провадженні — прокурор Валерій Бухан, звертаючись до суду, підкреслив, що прокуратура просить не застосовувати для обвинуваченої ст. 69-1 Кримінально кодексу України та не призначати водійці покарання за наявності обставин, що пом’якшують його.
«Як встановлено під час судового розгляду, є лише одна обставина, яка пом’якшує покарання обвинуваченої – це щире каяття, що виразилося у добровільному матеріальному відшкодуванні деяким потерпілим. Але фактично вона свою вину у скоєному кримінальному правопорушенні не визнає. Це підтверджується і виступом одного із її захисників, аналізуючи який, можна зробити висновок про те, що обвинувачена взагалі не порушувала Правил дорожнього руху України. Тому ми категорично заперечуємо проти застосування ст. 69-1 Кримінального кодексу України і наполягаємо на максимальному терміні покарання – 10 років позбавлення волі для кожного водія», — сказав у своїй промові Валерій Бухан.
Наразі для ухвалення судового рішення суддя перебуває у нарадчій кімнаті. Оголошення вироку планується за тиждень.