На мітингу біля ХОДА розпилили сльозогінний газ. ДОПОВНЕНО. ФОТО

27.01.2020 15:46   -
Автор:
Під час заходу відбулася незначна штовханина, яка була локалізована силами поліції. Також в ході акції невідома особа розпилила сльозогінний газ, в результаті чого за медичною допомогою звернувся 38–річний громадянин та поліцейський.
Також потерпілий громадянин повідомив до поліції про те, що його вдарили та бризнули в обличчя з газового балончика. Інформація зареєстрована у Єдиному обліку заяв і повідомлень Київського відділу поліції. Перевірка інформації триває.
Доповнено. Як повідомили у Центрі правової підтримки журналістів Харківського прес-клубу, сьогодні, 27 січня 2020 року, в Харкові стався черговий напад на журналістів. Під час зйомок акції біля Харківської обласної державної адміністрації невідомі розпилили їдку речовину на знімальну групу каналу СТБ. Журналістці Марії Малевській лікарі швидкої надали першу невідкладну допомогу, а оператора Олександра Бринзу було госпіталізовано до лікарні ім. Гіршмана. У постраждалих лікарі зафіксували опіки очей. Під час акції потерпів і працівник поліції, який теж був госпіталізований.
Варто зауважити, що це вже другий випадок нападу на журналістів на Харківщині з початку 2020 року.