На Харківщині розвідники Гвардії наступу вчаться розмінуванню

12.05.2023 12:47   -
На Харківщині розвідники Гвардії наступу вчаться розмінуванню

На Харківщині військовослужбовці роти розвідки бригади Спартан Військова частина 3017 Національної гвардії України проходять інженерно-саперну підготовку. Про це повідомляють Харьковские известия.

Гвардійці здобувають навички розмінування, застосування мін, вибухівки та опановують ведення інженерної розвідки.

Зокрема, нацгвардійцям доводиться працювати з російськими протипіхотними мінами, які заборонені міжнародними конвенціями. Пошук і ліквідація смертоносних «подарунків» ускладнюється ще й тим, що в їх виробництві застосовують речовини, на які не реагує більшість міношукачів.

«У нас проходять заняття по знешкодженню і зняттю мін, таких як: танкові, протипіхотні міни, що заборонені Женевською конвенцією, але використовуються ворогом. І загальні практичні заняття по інженерній справі, по зняттю розтяжок. Розглядали одну з найнебезпечніших осколкових мін – ОЗМ-72», – зауважив розвідник Кардан.

Гвардійці навчались як саме правильно знешкодити ці міни, як правильно поводити себе на замінованому квадраті, які дії і рухи треба робити, щоб не підірвати себе та не поставити своє життя і життя групи під загрозу.

Нагадаємо, до штурмової бригади “Спартан” триває набір добровольців. Заповнюй анкету на сайті https://storm.mvs.gov.ua/

ОСТАННІ НОВИНИ