На Харківщині під час повномасштабної війни народилася трійня

27.02.2024 15:45   -
На Харківщині під час війни народилася трійня

Вперше за останні чотири роки у Харківській області народилася трійня. Про це повiдомляє Iнфосiтi з посиланням на заступницю начальника Харківської ОВА Олену Логвинову.

Трійня народилася в одному із медзакладів Харківщини 29 грудня 2023 року. Дві дівчинки і хлопчик з’явилися на світ недоношеними у терміні вагітності 31 тиждень і мали вагу від 1300 до 1600 грамів.

“Протягом перших 10 діб життя немовлята отримували інтенсивну терапію у відділенні реанімації новонароджених. У подальшому діти разом із мамою були переведені для лікування до відділення постреанімаційного догляду, де перебували 2 місяці”, – повідомила Олена Логвинова.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На сьогодні немовлята підросли й набрали вагу. Маму із новонародженими виписали додому. Немовлята продовжуватимуть реабілітаційне лікування, необхідне для нормального розвитку недоношених дітей.

Як зазначив медичний директор з перинатальної допомоги Харківської обласної клінічної лікарні Олександр Железняков, на базі перинатального центру функціонує 10 відділень та 6 індивідуальних пологових залів, де створені всі умови для комфортного перебування вагітних жінок, їх партнерів і новонароджених дітей. Впродовж останнього року під наглядом висококваліфікованих лікарів з’явилися на світ 1475 немовлят.

ОСТАННІ НОВИНИ