На Харківщині ліквідовано найкращого вертолітника ВКС РФ

16.08.2022 13:56   -
Війна Харківська область: Ліквідовано найкращого вертолітника ВКС РФ Василя Клещенко

Найкращий вертолітник ВКС РФ полковник Василь Клещенко знаходився у вертоліті Ка-52 “Алігатор”, що був збитий в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия.

Про збиття російського вертоліта Ка-52 “Алігатор” в районі села Гусарівка Балаклійського району на Харківщині у квітні 2022 відзвітувала 93-тя ОМБр Холодний Яр.

Вдалий постріл із ПЗРК “Ігла” по ворожому гвинтокрилу здійснив солдат Артур Іллюк.

Тоді бійці не змогли повноцінно вивчити місце падіння. Їм вдалося лише побіжно оглянути уламки вночі, а потім зробити кілька облетів за допомогою дрона.

І от нарешті у червні група розвідників ГУР МО і журналіст Юрій Бутусов змогли потрапити на місце падіння гвинтокрила. І з’ясувати, що у гвинтокрилі перебував Василь Клещенко, заступник голови 344-го центру бойового застосування та перенавчання льотного складу армійської авіації країни-окупанта. В минулому році він на параді на честь дня перемоги у Москві летів за штурвалом вертольота Ка-52 “Алігатор” і вів парадний стрій. А тепер розвідники вилучили його тіло і передали на обмін.