На Харківщині будують дім для багатодітної родини переселенців

13.10.2023 13:40   -
На Харківщині будують дім для багатодітної родини переселенців

Нову оселю для багатодітної родини переселенців з Куп’янщини будують за ініціативи та фінансової підтримки Фундації Олени Зеленської. Про це повідомляє Інфосіті.

Разом із командою Фундації начальник ХОВА Олег Синєгубов оглянув хід будівельних робіт.

Подружжя Ватащуків створило прийомну родину ще у 2018 році. Всі разом мешкали у селі Курилівка Куп’янського району. Через активні бойові дії родина була вимушена евакуюватися.

Нині в сім’ї виховують 5 дітей, готова взяти під опіку ще 5 діток. Аби створити повноцінний ДБСТ, у місті Зміїв для Ватащуків зводять будинок.

«Спільно з Фундацією Олени Зеленської продовжуємо докладати усіх зусиль, аби якомога більше дітей опинилися у люблячих родинах, створювалися нові форми виховання. Оселю для родини Ватащуків мають добудувати до кінця цього року. Будівельники вже залили фундамент, звели стіни та міжкімнатні перекриття, провели зовнішні комунікації, а днями лаштуватимуть крівлю. Завершити роботи планується до кінця цього року», – зазначив очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Начальник ОВА також зазначив, що минулого тижня на Харківщині прийняли першу в Україні обласну програму підтримки та розвитку сімейних форм виховання. Програма передбачає одноразові виплати для усіх родин альтернативної форми виховання дітей, зокрема для сімей, які взяли опіку над паліативними дітьми.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.