Харківводоканал повідомляє абонентів про укладання публічних договорів приєднання

06.07.2022 10:22   -
Новини Харкова: Харківводоканал укладає публічні договори

Якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали договір з обслуговування систем, КП “Харківводоканал” укладає з ними публічний договір приєднання. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

Як повідомили на КП «Харківводоканал», відповідно до чинного законодавства, з 1 травня 2022 року до співвласників багатоквартирних будинків застосовується Публічний договір про проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення та зливної каналізації.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті виконавця послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

Плата виконавцю послуги за таким договором складається з:

  • плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та обсягу спожитих послуг;
  • плати за абонентське обслуговування.

На підприємстві підкреслили, що вартість зазначених робіт, відповідно до умов укладених договорів, виключається з квартплати і входить в оплату за послуги, що надаються КП «Харківводоканал». Таким чином, виключена можливість «подвоєння» нарахувань.

З більш детальною інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://vodokanal.kharkov.ua/content/contract.