12-річний харків’янин отримав нагороду від Президента

12.08.2022 17:30   -
Новини Харкова: 12-річний Гліб Бондаренко отримав нагороду від Президента

У День молоді Президент України Володимир Зеленський взяв участь у церемонії відзначення учасників акції «Діти-рятувальники – герої війни». Нагороду отримав і 12-річний Гліб Бондаренко з Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

Лауреатами цьогоріч стали вісім юних українців, які здійснили подвиг рятівника в час повномасштабного російського вторгнення.

12-річний Гліб Бондаренко, перебуваючи на дитячому майданчику під час ворожого обстрілу міста касетними бомбами, закрив собою молодшого хлопця, чим урятував йому життя. Сам Гліб був поранений у праве плече, праву легеню, передсердя. Зараз хлопець разом із мамою перебуває на лікуванні у дитячому хірургічному відділенні клініки «Шаріте» в місті Берліні.

Цього року хлопчик планував вступати до харківського «Кадетського корпусу», а згодом – до Національної академії Служби безпеки України.

“Війна забрала в наших дітей дитинство. Їм довелося швидше стати дорослішими. Сьогодні мав честь зустрітись і нагородити тих, хто попри свій юний вік має величезну сміливість. Далеко не всі дорослі здатні робити те, що зробили вони, щоб допомогти іншим. Їхні історії справді вражають і надихають”, – зазначив Володимир Зеленський.