Зустрічі керівників області з Послом Бразилії в Україні

19.10.2012 21:39   -
Автор:

Основне питання зустрічі керівників області з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні – обговорення перспектив взаємовигідного співробітництва між Харківською областю та Бразилією. А сфер для спільної праці чимало. Адже Харківщина вважається найбільшим промисловим, культурним та науковим центром країни і найпотужнішим сільскогосподарським регіоном.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Наша область второй год подряд среди лидирующих регионов по производству зерновых культур. И по оценкам экспертов объединённой организации наши две страны являются государствами с наибольшим потенциалом в сельском хозяйстве.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Нам необходимо в ближайшее время пролонгировать наши договорённости межрегиональные и установить контакты между регионами Бразилии и Харьковской областью.

Бразильська сторона, зазначив Посол, зацікавлена у продовженні співпраці у військовій та освітній сферах, угоди про партнерство у цих напрямках вже було досягнуто під час попередніх візитів. Тепер на черзі спільні проекти з промисловими підприємствами, агропромисловим комплексом та фармацією. Також є великі перспективи, що відповідають взаємним інтересам країн, в області біопалива, тим більш, що Бразилія, констатує посол, є лідером в цій галузі.

Антоніо Фернандо Круз-де-Мелло Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні

-Еталон і біодизель – це ті два продукти, які Україна має можливість виробляти. Включаючи також розробку двигунів для автівок, які можуть приймати будь-яке паливо в будь-яких пропорціях, тобто працювати або з тим або з іншим видом пального. Треба організувати місії делегацій з України в Бразилію, щоб вивчити наш досвід в цьому напрямку.

Пропозиції виказані Послом щодо співробітництва з Харківським регіоном були повністю підтримані. Керівництво області виказало в свою чергу гарантію впровадження всіх ініціатив і інвестицій з боку Бразилії.

Анжела Сушко, Ярослав Кононенко, Харьковские Известия.