Зустріч з ветеранами Московського району

14.12.2012 17:26   -
Автор:

Питання, з якими звертаються до мерії люди поважного віку, хвилюють більшість городян. Це і ремонт будинків, і благоустрій територій, і обслуговування у лікарнях. У деяких за консультації та аналізи вимагають кошти, так жодної пенсії не вистачать, скаржаться люди віце-меру Світлані Горбуновій-Рубан. Сплата благодійних внесків у медичних установах, каже віце-мер, справа добровільна, а вимагати гроші від пенсіонерів, ніхто не має права.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

-Если кто-нибудь, когда-нибудь поликлиникам или больницам давал свой благотворительный взнос – низкий вам поклон и большая благодарность . Если кто-то не может – не давайте. Человеческий фактор работает всюду. Если к вам кто-то пристает и каким-то образом давит на вас – к глав врачу, он этот вопрос отрегулирует.

І це стосується не тільки лікарень. Ще на початку року, за ініціативою мера Харкова, кожен ветеран отримав спеціальний довідник, де вказані телефони керівників всіх міських служб. Звернення людей на контролі у відповідних служб та установ. Заяву чи скаргу також можна залишити на сайті міськради, чи у будь-якій з приймалень міського голови. Ветерани розповідають – така співпраця вже дала результати.

Інна Коненкова пенсіонерка

-Я сама живу в пятиэтажке, подвал залило, мы фотографировали, послали эти фотографии – решаемо. Но конечно бюджета мало, естественно не все вопросы решаемы, но и крыши помогли, и с подъездами помогают, я довольна.

Діна Казанжян пенсіонерка

Вот даже за детские площадки. Я написала в июле, в августе уже стоит площадка, и многим сделали. И скамейки поставлены, вообще много сделано. Мне кажется, что Харьков у нас очень сильно изменился.

Валентина Вакуленко пенсіонерка

-Мы встречаемся, мы решаем вопросы, намечаем пути решения, того, что решено. Мы стали ближе друг к другу.

Зустрічі з ветеранами та трудовими колективами продовжаться і у наступному році.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия