Зустріч з мешканцями постраждалого будинку у мерії

20.12.2012 18:51   -
Автор:

Керівництво міста та мешканці постраждалого будинку. Сьогодні вони зібрались на чергову робочу зустріч. Людям повідомляють радісну звістку. Додому вони всі повернуться до кінця січня наступного року. Перше заселення- тринадцятого січня.

Нонна Павлівна мешканка буд. № 248 Г по пр. Московському

-Просто редко бывает такое, что вот они так быстро делают…СКЛ Я думала это на год, честно слово, разрушение очень большое.

Роботи з відновлення будинку вже стартували.

Сергій Євель генеральний директор ООО "Стальконструкція"

-Первое, что мы делаем- это освобождаем квартиры, которые залиты. Это с десятого по первый этаж. Снимаем обои и вывозим оттуда мусор.

На шістнадцятому поверсі почали ремонтувати сходи і ліфтову шахту. Поки що роботи ведуться за кошти підрядника. Але державне фінансування надійде найближчим часом, повідомив людям мер.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Обещана полная поддержка в части финансирования на ликвидацию последствий. Наши представители сейчас уже находятся в Киеве в министерствах для того, чтобы мы согласовали все суммы.

Народні депутати від Харкова і справді докладають для цього усіх зусиль.

Валерій Писаренко народний депутат України

-И мои коллеги, и я работаем над тем, чтобы финансирование как можно быстрее пришло в Харьков для реализации последствий этой ужасной трагедии.

Мешканці від почутого заспокоюються. Кажуть – дуже хочеться якомога скоріше заїхати у власні оселі.

Арсеній 6 років

-Там было хорошо. Там мои игрушки.

Люди розповідають: після страшної трагедії їх ніхто не полишає наодинці з бідою.

Світлана Логвіновська мешканка буд. № 248 Г по пр. Московському

-У меня вот телефон не замалкает до сих пор. Потому что звонят и с администрации, и звонят с разных департаментов, с поликлиник. Постоянно на контроле, что нужно, в чем необходимость, кто нуждается, какие у вас вопросы? Все пожелания учитываются.

Міські владники обіцяють: всім людям допоможуть і грошима.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Каждому члену семьи будет оказана материальная помощь. В резмере тысяча гривен на каждого члена семьи. Помимо этого не будет насчитываться никакая плата квартирная, никакие расчеты.

Ніяких розрахунків, поки будинок не відновлять. Всього ж відремонтують тридцять вісім квартир. Решта не постраждала.

Ірина Горіна народний депутат України

-Все те квартиры, которые выгорели, я материально помогу, на мебель, которой нет. Все вопросы, которые у вас будут, я точно так же вместе с вами буду решать.

Будинок не тільки відреконструюють, а й теплоізолюють. Весною. Тоді навколо проведуть і благоустрій. А поки наступну зустріч з мешканцями у мерії запланували на третє січня. Від сьогоднішнього спілкування люди лишились задоволені.

Олександр Новік мешканець буд. № 248 Г по пр. Московському

-Я очень доволен встречей. Благодарность нашему меру за то, что он откликнулся на нашу беду. И очень хочу поблагодарить всех харьковчан, которые откликнулись. Действительно, вы знаете, очень сильная поддержка всего города Харькова.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харкьовские Известия