Зустріч ветеранів

23.08.2012 12:27   -
Автор:

 

У затишній майже домашній атмосфері. Згадати неспокійні воєнні часи. Більшість з тих, хто сидить у залі – тоді були ще дітьми чи підлітками. Тепер це поважні дідусі та бабусі. З міста-побратима Петербурга до Першої столиці їх приїхало одинадцять. Запросив їх мер Харкова Геннадій Кернес і особисто прийшов разом із народним депутатом Валерієм Писаренком привітати ветеранів.

Михайло Шевчук голова ветеранської організації Невського району міста Санкт-Петербурга

– Дуже велике спасибі, что ви нас так радушно зустрічаєте оце побратимство наше я думаю і далі буде продолжаться, я так можу сказать, что я не то что в гості, я в рідний дім попав.

Минулоріч з подібним візитом понад тридцять харківських ветеранів побували у Петербурзі. Мріють, щоб такі зустрічі стали традицією.

Майя Котляренко блокадниця, голова ленінградських фронтів Міжнародної української Спілки ветеранів війни

– Вот то, что они приехали к нам, а мы ездили к ним – это что-то необыкновенное, всё переворачивается у участников боевых действий, всё вспоминается, всё трепещет, вы понимаете!

Таке спілкування – не лише нагода обмінятися спогадами та емоціями, а й можливість заповнити прогалини в історії, дізнатися нових фактів зі сторінок Великої Вітчизняної війни.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

– Они носители истории, они носители той правды, которую по большому счёту их святой долг передать будущему поколению.

Сергій Семенов Генеральний консул Російської Федерації у Харкові

– Многое в истории пытаются изменить, многое передёрнуть, этого допустить нельзя. Политику надо вести в том ключе, чтобы пользоваться случаем пока, дай Бог им здоровья, наши ветераны могли передать это подрастающему поколению нашим детям, нашим внукам, потому что на этом будет строится и дружба, и взаимопонимание наших родных славянских народов.

Простим спілкуванням не обмежилися. І затанцювали вальс під аккордеон. Артистів із собою привезли перебурзські гості. А на ранок в них – офіційна зустріч у міськраді, аби спланувати насичений графік перебування у Першій столиці. На них очікує прогулянка історичними місьцями, дельфінарій, урочисте святкування дня міста на площі свободи. Та вже сьогодні вони обмінялися подарунками та сувенірами.

Анастасія Полякова, Олег Синицький, Сергій Перець. «Харьковские Известия»