Зустріч із лікарями

21.08.2012 12:48   -
Автор:

 

П’ятдесят один рік на варті здоров’я людей. Іван Семонович бачить людей наскрізь. Та він не екстрасенс, просто він працював понад півстоліття лікарем рентгенологом. Закінчивши школу, юним хлопцем вирішив підти в медичний. Тоді, говорить, звання лікаря – було почесним.

Іван Шевченко лікар-рентгенолог, пенсіонер

– Профессия самая гуманная для людей врача меня привлекала. И я решил поступить в медицинский институт, чтобы людям помогать в любую минуту.

Так і пролетіли роки, розповідає пенсіонер. За часи своєї праці він виховав не один десяток учнів. Почесного лікаря-ветерана у десятій поліклініці, де він пропрацював не один десяток років, зустрічають оплесками.

Підтримка лікарів повинна бути не тільки добрим словом, а і фінансово, впевнена народний депутат України Ірина Бережна. Каже, потрібно повернути цій професії престиж.

Ірина Бережна народний депутат України

– И сегодня я собираюсь, и уже обращалась к кабинету министров, профильному министерству, профильному комитету Верховной Рады для того, чтобы разработать новую систему и подход к дифференциации в оплате в системе здравоохранения. Потому что врачи, санитарки, другой медперсонал они обязаны быть заинтересованы в том, чтобы получать достойную оплату своего очень тяжелого труда.

Вітали на передодні дня визволення Харкова ветеранів медичної галузі і в двадцять третій дитячій поліклініці. Серед старожил медзакладу і Валентина Петрівна. Стати медсестрою її змусило життя. Мати хворіла. П'ятдесят п'ять років та шість місяців – стільки працює жінка, половину цього терміну вона лікує малечу. Валентина Павленко медична сестра дитячої поліклініки №23

Приходилось и прямое переливании крови делать, вобщем всё что надо было, и спасали как могли и отдавали и душу и сердце.

Тепер час віддавати їм, каже нардеп Ірина Бережна.

Ірина Бережна народний депутат України

– Для ветеранов у нас тоже существует огромное направление это и понижение пенсионного возраста для людей, которые работают с 18 лет, это и определённые льготы и дотации. Более того вы знаете, что я являюсь автором законопроекта, который зарегистрирован и уже на ближайшей сессии будет рассмотрен о присвоении Харькову особого статуса – города воинской славы.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов. «Харьковские Известия»