Зруйновані лікарні, нові танки для України та відновлення енергосистеми – головне за ніч

19.01.2023 10:53   -

Окупанти посилюють терор Запоріжжя. За минулу добу область обстріляли 153 рази. Як пише очільник регіону, серед ночі жителі Запоріжжя чули гучний вибух – це був обстріл Матвіївської громади. Ракета С-300 впала в полі, обійшлося без жертв.

Британія разом із танками поставить в Україну понад 200 одиниць бронетехніки та артилерію. Про це повідомив очільник МЗС Сполученого Королівства. Він додав, що Британія також надасть Україні ще 100 тисяч артилерійських снарядів, на додачу до 300 тисяч виділених раніше.

Майже 200 медичних закладів в Україні повністю зруйновані, пошкоджено понад тисячу. Про це повідомив очільник МОЗу Віктор Ляшко. Наразі 200 з медустанов вже відновлені, працювати продовжуть і надалі. Влада виділяє субвенції регіонам, щоб запускати у роботу заклади охорони здоров’я.

США нададуть $125 млн на відновлення української енергосистеми. Про це повідомила очільниця Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер.

Гроші направлять на електричні компоненти та інші матеріали, які допоможуть усунути наслідки терористичних ударів росії по енергетичній інфраструктурі України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також частину коштів направлять на закупівлю резервного живлення для систем водопостачання та централізованого теплопостачання столиці

ДТЕК може створити бригади, які по скаргам громадян вимикатимуть світло в окремих будинках, де воно не було відключено за графіком. Зараз питання перебуває у стадії обговорення. Про це у себе в Telegram повідомив голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко з посиланням на розмову з представниками ДТЕКу.

ОСТАННІ НОВИНИ