Зняти готівку у Приватбанку і Ощадбанку: фінустанови змінили ліміти (відео)

24.11.2022 20:42   -

Банки в Україні вистоять перед російською навалою і тим лихом, яке вони коють. Краху не буде, ситуація під контролем, запевняють в уряді.

Нацбанк склав план заходів щодо забезпечення безперебійної роботи банківської системи в умовах тривалої відсутності електропостачання.

НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Системно важливими банками визначено низку 760 чергових відділень, розташованих у Києві, і 275 у населених пунктах 22-х областей, які будуть надавати клієнтам фінансові послуги навіть в умовах довготривалої відсутності енергозабезпечення.

У Нацбанку також повідомили про організацію безперебійної роботи контактцентрів для інформування клієнтів про наявність, місцерозташування і графік роботи критично важливих банківських відділень у різних містах.

В свою чергу, оцінюючи ситуацію в країні, і деякі банки пішли на зустріч клієнтам та пом’якшили свої правила. Приватбанк встановив оновлені єдині ліміти на зняття готівкових коштів у своїх банкоматах.

ПРИВАТБАНК
Відтепер клієнтам будь-яких банків дозволено знімати по 20 тисяч гривень кожні три години у будь-якому банкоматі Приватбанку, яких в Україні налічується 5000.

У Приватбанку підкреслили, що таке нововведення дозволить клієнтам усіх банків країни за необхідності знімати гроші.

Раніше клієнти будь-якого банку могли знімати з карток не більше 100 тисяч гривень на добу, тоді як обмеження на одноразову операцію у банкоматі становили 20 тисяч гривень за картками Привату і 10 тисяч гривень за картками інших банків. А Ощадбанк відмінив комісію за зняття готівки в банкоматах з карт усіх банків. За умови зняття не більше 50 тисяч гривень з однієї картки на добу.