Зміївщина святкує день району

26.10.2012 22:39   -
Автор:

На межі техногенної катастрофи. Кілька років у Змієві через застарі очисні споруди, нечистоти зливалися у Сіверський Донець майже неочищенними. Це загрожувало екології та здоров"ю людей.

Валентин Дулуб перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-По инициативе районной государственной администрации во главе с Мураевым Евгением мы за экологичекие деньги решили построить по современным технологиям очисные сооружения Биоплато.

Їх збудували за три роки. І тепер запустили. Кілька ставків із водоростями та очеретом повністю очищують воду. І на відміну від попередніх удвічі потужніші та удесятеро економічніші. Завдяки цьому, каже Євгеній Мураєв, можна уникнути підвищення тарифів, а ще вирішити багаторічну екологічну проблему.

Євгеній Мураєв голова Зміївської райдержадміністрації

-Сюда был переключен полностью микрорайон, они ещё имеют дополнительные мощности, мы ещё рассматриваем возможные варианты перестройки целой системы водоотведения, мы полностью обезопасили наших жителей и гостей нашего района, которые приезжают отдохнуть в наших рекреационных зонах.

Також на честь свята відкрили і новий завод з випуску високотехнологічної продукції. Вироблятиме він електроприлади для різних технологічних галузей – від підприємств видобутку нафти до будування космічних кораблів для різних країн світу – Росії, Бразилії,Індії.

Володимир Кравченко президент корпорації

-Здесь будут произволиться щиты постоянного тока, всевозможные щиты распределения энергии для атомных станций, для энергетических объектов, объектов металлургии, коксохимии.

Збудували його лише за рік. Із усіма узгодженнями та дозвільними документами допомагала районна адміністрація.

Юрій Пугачев директор заводу

-Очень длительный процесс согласования всех этих оформительных, разрешительных документов,  поэтому район в этом смысле нам очень помогал ускорить этот процесс, иначе бы мы наверно в этот год не вложились .

Також цей завод забезпечить роботою молодих спеціалістів, мешканців Зміївщини, каже Євгеній Мураєв.

Євгеній Мураєв голова Зміївської райдержадміністрації

-Это очень важное предприятие, во-первых, оно обеспечит 250 рабочими местами наших жителей, во-вторых, это поступление в бюджет местный, порядка 1.5 миллиона гривен в год, а самое главное – это предприятие делает известным на весь мир наш район.

А ще день району співпав з шістдесятвосьмиріччям визволення України від фашистських загарбників. На честь цього поблизу села Таранівка відкрили відреконструйований меморіал Гвардійцям Широнинцям.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко Харьковские Известия