Жити тут і зараз: Харків відбудовується вже сьогодні, не чекаючи Перемоги (відео)

15.05.2023 18:23   -


Протягом 2022-го у Харкові вдалось відновити 200 понівечених житлових  будинків. Відбудова міста триває вже зараз, не чекаючи Перемоги України, зауважив мер міста Ігор Терехов в інтерв’ю виданню “Бабель”.

І найголовніше питання, яким переймається міська влада щодо відбудови – де брати кошти на ці потреби.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я був в Америці, спілкувався з різними фундаціями і фінансовими установами. Були політичні такі зустрічі з Ентоні Блінкеном – секретарем Державного департаменту США. І його заступником. І всі ці питання – питання коштів для відбудови Харкова підіймалися. Адже це величезні кошти, які потрібні.

За приблизними розрахунками фахівців, на сьогоднішній час на відбудову пошкодженого Харкова потрібно дев’ять з половиною мільярдів доларів, акцентув Ігор Терехов. І тут стає зрозумілим кожному , що таких витрат не може собі дозволити  жодна країна, і тим паче таких коштів немає в бюджеті Харкова. Тож Ігор Терехов, як очільник міста, докладає багато зусиль для залучення міжнародних інвесторів і спонсорів, які б взяли участь у відновленні Харкова.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Будуть залучатися кошти багаторівневі, багатовекторні. Це кошти фінансових інституцій, фінансових установ, приватних інвесторів, кошти різноманітних фондів. Але все це повинно бути гарантовано з нашого боку прозорістю, цільовим використанням цих коштів і відкритістю.

Тому місто працює над створенням комфортних умов для майбутніх  інвесторів, розробляє Генеральний план розвитку Харкова. Щоб ті партнери, які вкладатимуть кошти в відбудову міста, почувались впевнено і розуміли доцільність своїх внесків.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми працюємо з багатьма фондами.  Нещодавно я зустрічався і з азербайджанськими інвесторами, я зустрічався в українському домі з американськими інвесторами, з банками. Це і європейський банк реконструкції та розвитку. Маю стосунки з європейськими інвестиційними банками щодо будівництва метрополітену і інших проєктів, транспортних проєктів, відновлення житла. Впевнений, ми повинні бути готовими до того, щоб заходили інвестори і вкладали кошти.

Тому увага приділяється і відновленню виробничих підприємств, зауважує мер, бо це робочі місця і це зростання економіки. Ігор Терехов каже, що баче Харків як розвинутий індустріальний центр, ІТ-центр, центр науковий з безліччю вищих навчальних закладів. І Харків неодмінно буде таким.

ОСТАННІ НОВИНИ