Животные жителей разрушенного дома по улице Слинько содержатся в зоопарке

13.09.2012 21:21   -
Автор:

Наталія Овчаренко співробітниця Харківського зоопарку

-Нам передали на передежку шпорцевых лягушек. Интересные земноводные родственники пип. Они хищники засадники, живут в зарослях кустах, питаются всем, что они могут поймать.

Ось ці семеро білих жаб з'явилися в зоопарку нещодавно. Віддати їх сюди на час ремонту одній з мешканок постраждалого від вибуху будинку по вулиці Слинька запропонували представники мерії. Земноводні вже зручно розташувалися в просторому акваріумі. Досить гарно почувають себе і рибки цієї ж господарки – вони плавають в окремій ємності. Такі правила, пояснують в зоопарку – карантин. Та кажуть, головне – незважаючи на те, що вони до цього провели кілька днів у зруйнованій вибухом будівлі без необхідних компонентів, вони вижили.

Наталія Овчаренко співробітниця Харківського зоопарку

-Несмотря на всё то, что они провели сутки без кислорода и без отопления, обогрева они чуствуют себя нормально, они не заболели.

Потрапили до зоопарку і ось ці чотирнадцять маленьких пташок. Це зеброві амадини. Їх привезли співробітники зоопарку з однієї з квартир по вулиці Слинька. Там вони жили в великому вал"єрі. Переїзд птахи сприйняли позитивно. Але мабуть, кажуть тут, кілька днів на самоті, без господаря та їжі погано позначилися на їх здоров'ї.

Марина Миколаївна  завідувач відділу птахів Харківського зоопарку

-Видите та птица, что сидит внизу та чуть немного хуже, но это после стресса, пока птица отойдёт, прийдёт в себя. Но мы кормим её ежедневно и сухое зерно и кашка пшённая и морковка, и фрукты.

А ось ці панянки з панциром на спині ніжно тішаться на сонечку. Це теж чотирилапі мешканці того ж зруйнованого будинку по вулиці Слинька. Це вид черепах з сімейства американських прісноводних – червоновухі. Вони теж адаптувалися і почувають себе у харківському зоопарку, як вдома. Як і всі інші його мешканці.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

-Ну я хочу сказать, что это общая политика нашего города когда создан и приют для бездомных собак и решаются любые проблемы с животными, несмотря на то, что животное домашнее или дикое. В любом случае оно будет ухожено, оно будет накормлено, напоено и влюбом случае проблемы решаются хорошо.

Згодом, кажуть у зоопарку, все ж доведеться розлучитися з цими тваринками. Адже, коли будинок відновлять – вони поїдуть додому.

Ігор Бескровний, Євгеній Дроботов Харьковские Известия