Животное меню. Чем в харьковском зоопарке кормят животных

28.11.2015 13:04   -
Автор:

З осіннього раціону харчування на зимовий. Харківський зоопарк змінює меню для своїх вихованців. А таких тут не мало і у кожного свої особливості годування, кажуть співробітнитники звіринцю. Всі страви тваринного меню готують ось на цій невеликій кухоньці. Тут щодня нарізають десятки кілограмів овоче-фруктових салатів та варять сотні кілограмів різних каш.

Лілія Пономаренко завідувач відділу годування тварин Харківського зоопарку

Больше всего расходуется овса 200 – 210 кг, ячмень 50 кг, 60 – 70 кг кукурузы, пшеницы 60 – 80 кг, горох варим в пределах 20 – 25  кг, подсолнух 10 – 15 кг. Отруби 100 – 110 кг.

Готують в зоопарку і м'ясні страви для вихованців відділу хижаків. Їх залюбки куштує лев Сімба.  

Більшу частину порції Сімба з'їдає за лічені хвилини. Не забуває залишити і про запас.

Олена Резніченко зоолог відділу хижаків Харківського зоопарку

Симба у нас ест говядину, кости особо не даём, потому что он у нас уже старенький и зубы не очень. Стараемся давать ему получше мясо. Съедает он 8 кг в день.
 

А от слони з'їдають порції у рази більше. Кожен з них в день з'їдає не менше 100 кілограмів різної їжі. Найбільше полюбляють яблука.

Юрій Даниленко завідувач відділу слонів і бегемотів Харківського зоопарку

Это около 5 вот таких ящиков овощей. На двоих слонов уходит около 6 тюков сена, 1 тюк соломы и около 30 кг веток. И в принципе ещё пару мешков отрубей и хлеба.

А от для мавп у харківському зоопарку в щоденне меню включили ласощі. У відділі приматів час солодкого столу. Таке частування тварини не проміняють навіть на банани та апельсини, говорять у звіринці.

Олег Коршунов завідувач відділу приматів Харківського зоопарку

Они любят такое лакомство как хлеб, который обмакивается в повидло или варенье и им это очень нравится. Сначала распробовали, а потом им всем понравилось и теперь мы это практикуем.

В Харківському зоопарку зазначають, вся необхідна їжа є у достатку. Ситуація така як була раніше, коли не було грошей на харчування тварин, наразі нема.

Олексій Григор'єв директор Харківського зоопарку

К счастью у нас благополучно всё благодаря стараниям городской власти, благодаря нашим стараниям, благодаря харьковчанам, которые приходят к нам на помощь – животные сыты и в принципе на зиму мы всем необходимым обеспечены из тех кормов, которых можно заготовить впрок.

Харківський зоопарк завжди чекає на городян, а харківським студентам пропонує акцію. Відвідати звіринець за ціною в чотири рази дешевше від існуючої. Головна умова – при покупці квитка пред'явити студентське посвідчення.

Ганна Саприкіна співробітник прес-служби Харківського зоопарку

Наш зоопарк решил сделать всем студентам города Харькова подарок и сделать вход по 10 гривен. Так как акция имела успех пришло таки довольного много студентов поэтому руководство решило продлить эту акцию до нового года. Теперь каждый вторник все студенты могут посетить наш зоопарк по цене детского билета – 10 гривен.