Жители Харьковщины задолжали за газ больше 2 млрд гривен

31.10.2019 14:54   -
Автор:
Понад два мільярди гривень заборгували жители Харківщини за природнє паливо. Про це повідомляють у "Харківгазі". Там кажуть – заборгованість більше трьохсот сорока гривень  може стати причиною для позбавлення держдопомоги у новому опалювальному сезоні. 
 
З жовтня 2019 року розпочинається монетизація пільг на оплату за газ. Це стосується 115 тисяч клієнтів ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ». Ще 330 тисяч клієнтів компанії отримують субсидії, які монетизовані з березня 2019 року. Таким чином, субсідіанти отримали стимул раціонально використовувати енергоносії. У разі економного використання блакитного палива, частина субсидії – а тепер і пільг – залишається в розпорядженні споживача.У той же час, наявність у споживача простроченої заборгованості за газ може призвести до позбавлення його державної допомоги і стати причиною припинення газопостачання через борги.
 
До початку опалювального сезону близько п'ятисот тисяч сімей регіону мають таку прострочену заборгованість. Для отримання субсидії – їм треба терміново вирішити це питання.
 
Після того, як клієнт ТОВ« ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» отримає готівкою державну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг, йому потрібно самостійно оплатити послуги газопостачання в повному обсязі і контролювати стан особового рахунку. Монетизовані пільги на оплату житлово-комунальних послуг розраховують і надають державні органи – управління з питань соціального захисту. Клієнти ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» отримають їх в грошовій безготівковій і в готівковій формі.