Жители дома на Слинько могут заселяться в обновленные квартиры

17.11.2012 21:15   -
Автор:

На місяць раніше обіцяного. Мешканці будинку по вулиці Слинька, де стався вибух, зможуть заселятись у свої домівки наприкінці наступного тижня, -повідомив міський голова Геннадій Кернес. Сьогодні  він, у вихідний суботній день, приїхав до людей, аби оглянути хід робіт у будинку і поспілкуватися з людьми.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-К двадцать второму числу даем поручение всем службам все включить и возвращайтесь домой. Мы обеспечили контур дома, все закрыто, здесь не будет холодно, здесь будет жизнь и потихонечку мы с вами все востановим.

Конструкцію дому звели наново, підвели комунікації. Будівельники провели капітальний ремонт у квартирах. Встановили нові вікна, відновили перекриття, здійснили і облицювальні роботи.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Саме у цій кімнаті стався вибух. Після тут не залишилось нічого, навіть стін. А ось так кімната виглядає тепер, після відновлення та ремонту. Тепер тут є все необхідне для життя.

Таких квартир, де після вибуху не залишилось майже нічого, у будинку було дев"ять. Їх відновили повністю, просто з нуля. Ілля Тимохін не може нарадуватись тим, що вже скоро повернеться додому.

Ілля Тимохін постраждалий, мешканець будинку по вул.Слинька

-Вот эти вот стены они были наполовину разрушены,вследствии того, что взрыв снизу был удар и они завалились. В той комнате две стены вообще разошлись, в соседней комнате там тоже стена отошла.

Розповідає, ця подія стала найстрашнішою для нього в житті.

Ілля Тимохін постраждалий, мешканець будинку по вул.Слинька

-Было очень страшно, потому что на тот момент дома был отец, брат и жена. Шок просто, пока не приехади домой, всю дорогу разговаривали по телефону,пока не приехал и не увидел их.

Та тепер про ту біду у будинку вже нічого не нагадує. Окрім цього, тут встановили і новий ліфт. Його виготовили на комунальному підприємстві "Харківміськліфт".

Анатолій Кандауров директор КП "Харківміськліфт"

-Мером было дано поручение, чтобы было изготовлено новую кабину, изготовить новое оборудование, установить для того, чтобы жители могли пользоваться. Это успешный наш проект, который был принят городским советом и работает.

Платити за комунальні послуги мешканці почнуть з першого грудня. Лічильники на електрику та воду встановлені. Весною будівельники відремонтують і фасад дому. Біля- проведуть благоустрій. Про все це людям розповів міський голова Геннадій Кернес на зустрічі. І додав, у разі виникнення питань, їх розглянуть в індивідуальному порядку на засіданнях у міськраді.