Жители частного сектора не спешат оплачивать услуги вывоза бытовых отходов

24.07.2012 19:07   -
Автор:

Дев*ять гривень з людини. Такий розмір щомісячної сплати за вивіз сміття для мешканців приватного сектору. Та далеко не усі городяни поспішають розрахуватися за  послугу. Зокрема, по вулиці Арктичній, що у Київському районі, лише кожний десятий домовласник не має заборгованості за вивіз побутових відходів. Аби донести до людей, що оплачувати утилізацію сміття – необхідно, комунальники проводять роз"яснювальну роботу.

Людмила Щелкунова, голова вуличкому №3 Київського району:

-Если мы не будем оплачивать услуги, значит машина не приедит и не будет забирать мусор. Потому что это всё идёт бензин, всё это оплачивается, государство должно оплачивать за всё, ну и жители должны.

А ще залишають у поштових скриньках буклети.  У них уся інформація про суму та спосіб сплати за  послугу. А також адреса, де і як домовласник може укласти договір на вивіз побутового сміття. Та далеко не усі мешканці приватного сектору ідуть на зустріч комунальникам.

Станіслав Ткач ,менеджер Київського району:

-Многие привыкли жить при совдепии нашей, закапывают кульки и мусор у себя на огороде. Многие втихую выбрасывают в баки и говорят, что мы закапываем, мы не платим, мне оно не надо.

Та підкидають своє сміття на чужі подвір"я, де організовано контейнерний збір. Тому фахівці Департаменту житлового господарства вирішили поступово змінювати спосіб вивезення відходів.

Костянтин  Кальницький, директор координаційного центру ТОВ "Харків-Екоресурс":

-Если люди не будут платить – эти контейнера будут просто напросто сниматься и будет вариант подворового вывоза, но только там, где есть оплаты. Люди привыкли, что контейнер стоит, что он каждый день убирается. И каждый для себя решил, что он может это не оплачивать

Інформаційно-роз*яснювальну роботу щодо своєчасної оплати за послугу вивезення сміття проведуть в усіх районах міста. Відмова укладати договір або несплата послуг тягне за собою адміністративну відповідальність. Людей можуть оштрафувати на суму  від трьохсотп*ятдесяти  до півтори тисячі гривень.

Олена Завгородня ,Олег Синицький ,Харьковские Известия.