Жінки Салтівського району святкують Міжнародний жіночий день

09.03.2023 14:39   -
Жінки Салтівського району святкують Міжнародний жіночий день

Кожна з цих жінок – сильна і незламна. Оскільки всім випало пройти випробування на міць війною і при цьому не втратити в очах вогонь до життя і роботи. Жінки Салтіського району, кожна з яких з честю несе службу на своєму фронті, святкують Міжнародний жіночий день. Докладніше дивіться у сюжеті Харьковских известий.


Рік був дуже важкий, кажуть винуватиці свята, але кожна з них стала ще сильнішою і загартованішою. Бо саме вони в умова війни навчали дітей, доглядали за містом, захищали зі зброєю в руках і лікували поранених.

ЯНА АПАЛЬКОВА МЕДИЧНИЙ ДИРЕКТОР КНП «МІСЬКА БАГАТОПРОФІЛЬНА ЛІКАРНЯ №18», ЛІКАР-ХІРУРГ

Найтяжчі були перші дні, коли не було розуміння куди і як дівати дітей. Бо я багатодітна мама. Це було найперше, але я розуміла, що у мене є підлеглі, я відповідальна перед ними і відповідальна перед мешканцями міста, і ми їм повинні надавати допомогу. Але у нас хороший колектив, він практично весь залишився у місті, і він надавав допомогу хворим щодня.
Був один зворушливий момент, коли до нас звернувся багатодітний батько, звернувся з пораненими дітками, які потребували перев’язок. За день до того, вони намагалися виїхати на евакуаційному потязі, і мама загинула під час цього. Це один із зворушливих моментів, коли хотілося допомогти, але не було чим.

ЮЛІЯ СУРГАЙ НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ КП «ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ» ФІЛІЇ САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ

Рік був дуже тяжкий, бо мій чоловік військовослужбовець. Це дуже боляче було його проводжати в перший день війни, коли він подумки прощається з тобою. Коли не впевнений, чи повернеться він додому. Дуже тяжко було дивитись на те, що навкруги тебе коїться.

Допомогло не зламатися – мої діти. Тому, що заради них я трималась і була сильною. Була сміливою. Показувала своїм прикладом – вірити в майбутнє, вірити в краще, вірити в перемогу. Вірити в наших захисників і в нашу Україну.

ОЛЕКСАНДРА ПЕТРУХ НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ КП «ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ»

Харків я люблю найбільше. І війна принесла багато горя. Хочеться, щоб все закінчилося якнайшвидше. Щоб наші діти жили у вільній країні. Щоб наші діти не знали, що таке війна. І щоб моя маленька донька не пам’ятала, коли вона народилася. В який час.

ЛЮБОВ ДЗЮБЕНКО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ, ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

Українська жінка завжди була сильна, завжди була цілеспрямована , завжди була незалежна, завжди була самовпевнена. А війна може просто підкреслила ці всі риси. Зробила їх яскравішими.

І саме такі жінки щодня допомагають Харкову жити, всупереч війні. Міський голова подякував всім жінкам Салтівського району за жагу до праці і неосяжну любов до міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА

Хочу подякувати всім, хто зараз у Харкові робить так, щоб наше місто було найкраще в світі. А я так вважаю. Хочу побажати всім в цей день якнайшвидшої перемоги. Хочу побажати миру. Хочу побажати, щоб з’єднались родини, яких розлучила війна. Хочу побажати, щоб ваші рідні і близькі повернулися у мирний український Харків. І хочу побажати вам всім міцного здоров’я, щастя, сонячного настрою, незабутніх емоцій, і дуже хочу, щоб наступне 8-ме березня ми разом відзначали у мирному українському місті Харкові. І разом відбудували наше місто. Дякую Вам. Зі святом Вас.

ОСТАННІ НОВИНИ