«Жінка знаходилась в самому епіцентрі». Подробиці недільного обстрілу центру Харкова (відео)

30.01.2023 20:28   -

Одна людина загинула, троє – зазнали поранень. Такі наслідки ракетного удару росіянами по центру Харкова, що стався у неділю пізно ввечері. Під обстрілом опинився житловий будинок. Пряме влучання.

ДМИТРО ХАРКІВ’ЯНИН
Был вечер, мы уже ложились спать. Буквально за секунду прилетела ракета. Все начало сыпаться, дым. Люди начали кричать. Все выбежали с фонариками. Очень сложно было. Все в дыму. Окна выбиты. Катастрофа.

ХАРКІВ’ЯНКА
Я живу вот тут, через один квартал. Когда это случилось, задрожали окна у нас. Я встала, у меня трусятся все поджилки. Руки, ноги. И это не первый раз. Тут постоянно нас обстреливают. Все это кодло московское – сатанинское. Единственное, что я могу сказать.

Вибух був такої сили, що без шибок та вітрин залишилися всі довкола будинки, офіси та магазини.

СТАНІСЛАВ ХАРКІВ’ЯНИН
Удар слышал, друзья позвонили, сказали, что такая беда приключилась. Поехать я не смог, потому, что комендантский час. В 5:10 я уже был здесь. Уже улица была чистая, убрано все. Посмотрели, оценили, что делать. Подъехали ребята, начали убирать. Я считаю, что народ, который это делает вообще наверное и существовать не должен. Я им желаю, чтобы у них было то же самое и больше ничего. Вот как у нас, пусть и у них так побудет. И они тогда поймут, может быть.

За даними правоохоронців, росіяни здійснили обстріл центру Харкова ракетою типу С-300. Ведеться розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Російська ракета у неділю ввечері вбила 85-річну жінку. Під час обстрілу харків’янка отримала травми несумісні з життям. Її тіло доведеться ще ідентифікувати.

АНАТОЛІЙ ТОРЯНИК ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ГУ ДСНС У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ
Проводятся роботи з розбору верхніх поверхів. Так як тіло загиблої ще не вилучили, тому що є небезпека обрушення конструкцій. Тому зараз проводяться роботи з зняття розбору верхніх поверхів, чердачного приміщення, верхніх перекриттів для того, щоб можна було вилучити загиблу із завалів. Тіло знаходиться між третім і четвертим поверхом під завалами. Тобто жінка знаходилась якраз в самому епіцентрі. В тій кімнаті, куди влучила ракета. Її чоловік госпіталізований, врятований. Жінка уже похилого віку.

Із трьох осіб, які зазнали поранення під час нічного обстрілу, у лікарні перебуває один постраждалий.

ЛІКАР НЕЙРОХІРУРГ МЕДЗАКЛАДУ
Потрапив до нас у важкому психологічному стані. На щастя, фізичних пошкоджень у нього було мінімально. Зараз знаходиться на лікуванні у нашому відділенні. Це ураження від вибухової хвилі під час вибуху ракети. Ракета влучила в житловий будинок, на щастя влучила у кімнату сусідню від тієї, де знаходився пацієнт. Тому він отримав мінімальні поранення.

Сам під’їзд будинку доведеться частково демонтувати, повідомив мер Харкова. Мова про ту частину будинку, що повністю зруйновна. Згодом дім відбудують.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Зараз йде розборка, йде експертна оцінка. Що стосується цього під’їзду його повинно бути розібрати і потім заново усе відбудувати. Що стосується інших під’їздів, зараз там йдуть комунальні роботи. Ми будемо відновлювати теплопостачання, водопостачання і енергопостачання у ці під’їзди. Ми плануємо до кінця дня, максимум до завтрашнього відновити газопостачання та світло. Що стосується відселення, у нас є така можливість. Зараз ми займаємось. Це небагата кількість людей – 7 людей, які будуть відселені. У нас є гуртожитки для відселення цих людей, тому ця робота йде.

ОСТАННІ НОВИНИ