Жінка з гарячим серцем. Історія про оператора «ХТМ» Ніну Токар (відео)

08.03.2023 20:14   -

З дуже добрими очима, але водночас дуже стримана. Все це про слабку за визначенням, але водночас дуже сильну насправді харків’янку. Ніна Токар працює оператором котельні в теплових мережах на Північній Салтівці. І навіть у своє жіноче свято вона на своєму робочому місці, як і тоді, коли на Харків полетіли перші снаряди та ракети.

24 лютого 2022-го вона їхала на зміну. Серцем відчувала, що щось не так, але не розуміла, що саме відбувається. Не було транспорту, добиралася на попутках, але дуже поспішала на свою улюблену роботу.

НІНА ТОКАР ОПЕРАТОР КОТЕЛЬНОЇ КП “ХТМ”
Доехать было сложно на работу, я опоздала. Не понимала, что происходит. Нас оставили на сутки работать, было очень страшно. Стреляли. Выбегали в коридор, не понимали, что происходит. Я до последнего не верила, что такое может быть, что будет война.

Тоді, ділиться Ніна Токар, дуже сильно постраждала від прильотів тепло розподільча станція у сусідньому з котельнею приміщенні. Побило насоси. Пропри весь жах ситуації жінка відпрацювала свою зміну до кінця, два дні перепочила вдома та знову вийшла на роботу, на добове чергування.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Тоді, каже, було вже легше, бо до роботи їх довезла аварійка. Громадський транспорт вже не ходив. Безпечно на той момент, пригадує Ніна Токар не було ніде. У квартирі жінки повибивало шибки, та попри це вона не зламалася. Сказала собі – я потрібна харків’янам та Харкову!

НІНА ТОКАР ОПЕРАТОР КОТЕЛЬНОЇ КП “ХТМ”
Я в теплосетях 3 года, а вообще я в котельной работаю 20 лет. Я на другом предприятии работала на паровых котлах. Т.е. это для Вас пустяк? Нормально! Для меня это нормально! Горд за себя, что ты людям можешь помочь, отопить, чтобы было у них тепло, стараешься. Этот сезон вообще тяжёлый был. Постоянно розжиги были, свет отключали, особенно на нашей «Северной-2». Каждый день разжигались, приходишь, 3 часа «стоим» и потом по новой начинаем все котлы разжигать. И хочется, чтобы набрать температуру, и чтобы люди не позамерзали пока мы «стояли» у них же отопления не было, ну вот так.

Та незважаючи на свою стійкість Ніна Омелянівна все одно проронить сльозу, коли згадує про своїх дочок та онуків. Жінка не бачилася з ними вже як рік.

НІНА ТОКАР ОПЕРАТОР КОТЕЛЬНОЇ КП “ХТМ”
Мои доченьки, внучки! Лара, Наташа, внученька Викуся, внук Андрюша – я вас очень люблю! Скучаю! И жду, когда вы вернётесь! Когда война закончиться! Хочу дождаться, хочу обнять, расцеловать, чтобы они никуда не уезжали больше! Чтобы был мир! И мои дети и внуки были рядом! Я не могу. Я вас люблю!

ОСТАННІ НОВИНИ