Жильё для детей-сирот – в Харькове создадут жищный фонд социального назначения

11.12.2013 20:22   -
Автор:

Сьогодні на засіданні міськвиконкому булo ухвалене рішення передати чотири житлові будинки до комунальної власності міста, а саме 28-ий по вулиці Балашовській, що належав Південній залізниці та будинки по вулиці Дерев'янка, 15, 17 і 17а, що знаходилися у веденні Харківського авіазаводу. Ще 33 сім'ї були визнані наймачами житла. А це означає, що вони зможуть тепер приватизувати житлові приміщення в гуртожитку по проспекту Ілліча 117 "А" і колишнього гуртожитку заводу електроапаратури. А ось в планах – створити спеціальний фонд соціального житла. І перш за все для того, щоб забезпечити оселями дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-По предварительным данным в 2014 году заканчивают учебные учреждения около 50-ти детей, лишённых опеки родителей, при этом 4-я часть из них не имеет жилья. Одним из путей решения  обеспечения жилплощадью детей сирот и детей лишённых родительского попечительства и лиц из их числа – это предоставление им социального жилья, поэтому актуальным и необходимым является решение о создание в городе Харьков жищного фонда социального назначения.

Про те що така потреба назріла свідчать статистичні данні. Так на обліку громадян, які потребують покращення житлових умов, перебуває 455 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які не мають власного житла.