Жилье- работникам КП

19.11.2012 19:05   -
Автор:

Віктор Гарібов нещодавно став батьком трьох дітей. Квартира у якій він мешкає разом з немовлятами, дружиною та матеррю, стала замала, тож він прийшов до мера с проханням про допомогу. У розмові розповів, що працює електриком. Тоді міський голова запропонував вихід з ситуації. У місті існує програма соціального житла для робітників комунальних підприємств, і професія Віктора дуже затребувана там.   

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Если, по вашему желанию, вы трудоустроитесь в коммунальное предприятие «Горлифт», которое нуждается в специалистах, то мы готовы выделить вам жилье, служебное, для того, чтобы вы могли сейчас жить в отдельном помещении.

Голова родини у роздумах, хоча каже, коли ішов на прийом думав навіть слухати не будуть, а тут стільки пропозицій. Тільки на прийомі він дізнався про існування державних програм: молодіжне кредитування та доступне житло.  

Віктор Гарібов батько трьох дітей

-Получили ответ скажем так положительный. Предложили варианты, будем думать. Предложили трудоустройство в «Горлифте» механиком, с повышением, с предоставлением служебного жилья. Думаем пока будем смотреть.

Програма соціального житла запропонована мерією розповсюджується не тільки на працівників «Міськліфту», розповідає директор КП Анатолій Кандауров, а і на робітників інших міських комунальних підприємств, які потребують покращення житлових умов.

Анатолій Кандауров директор КП «Харківміськліфт»  

-Это дорожники, это зеленстрой, это жилкомсервис. Все специалисты, земельщики, которые работают, в наших департаментах и управлениях. Мы рассматриваем ситуацию, если люди нуждаются, мы выделяем им жилье и они живут в городе Харькове и работают в коммунальных предприятиях.

Учасники програми комунального житла укладають довгострокову трудову угоду з підприємством. А згодом, якщо працівник сумлінно виконує взяті на себе обов’язки – житло може бути приватизоване. За останній рік вже триста родин-комунальників, оформили службові квартири у приватну власність.

Андрій Соловйов, Ігор Луханін, Харьковские Известия.