Жертви, обстріли, пожежі, бої – інформація за добу по Харкову та області 29 липня (відео)

29.07.2022 15:05   -

По Харкову знову стріляли. На світанку ворог завдав ракетних ударів по місту. Вкотре вибухом пошкоджено пам’ятку архітектури.


“В 4:09 два «прихода». Оба в центральную часть города.
В одном случае попадание в двухэтажный дом. Там уже работает ГСЧС – разбирают завалы, ищут под ними людей. В другом случае «прилет» в здание одного из высших учебных заведений Харькова”, – Ігор Терехов, Харківський міський голова

На місці влучання в універсітет виявлено фрагменти металу, попередньо – ракета ЗРК С300, повідомляють у слідчому управлінні нацполіції.

Також сьогодні вранці окупанти обстріляли Богодухів. Пошкоджено виробництво, сталася пожежа. Попередньо – постраждалих немає, інформують у Харківському штабі оборони.



“Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли Харківського, Чугуївського, Ізюмського районів. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, об’єкти промисловості та інфраструктури, сталися пожежі. Окупанти інтенсивно наносили артилерійські удари по Циркунах, зафіксували як мінімум 6 обстрілів. В Ізюмському районі через обстріли горіло поле пшениці” – Харківська обласна військова адміністрація

17 пожеж через обстріли трапилось загалом на Харківщині.



У Харківському районі – сім пожеж, Чугуївському – п’ять, Богодухівському – одна, Ізюмському – три. Також одна пржежа у Салтівському районі Харкова. Горіли природні екосистеми, приватні житлові будинки та надвірні забудови, об’єкти критичної інфраструктури, поле з пшеницею.
Найбільше від ворожих атак постраждали Циркунівська та Чугуївська громади, де загалом трапилось 12 пожеж”, – Головне управління ДСНС України у Харківській області


Протягом доби в області від ворожих обстрілів загинули 2 людини – поліцейський та цивільна жінка в Чугуївському районі.
Госпіталізовано вісім. П’ятеро з них в Чугуївському районі, 1 людина поранена в Харківському районі, ще двоє поранених в Ізюмському.
На лінії зіткнення тривають інтенсивні бойові дії. У районі Старого Салтова росіяни завдавали удари за допомогою двох вертольотів Мі-8.

В районі Ізюма зафіксовано обстріли біля Курульки, Дібрівного, Норцівки, Лозової, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового.
Наші бійці продовжують надійно тримати свої позиції та знищувати окупантів”,- Харківська обласна військова адміністрація

Яна Біляєва, Станіслав Дейнеко