Жаркая пора для коммунальников

07.07.2012 23:14   -
Автор:

Валерій Писаренко ,Народний депутат України:

-Роботы идут в усиленном режиме, сегодня уже почти готово дорожное полотно и есть уже точки вывода освещения. Первая часть сквера уже подходит к какому-то первому финальному этапу.

Наступним етапом буде оновлення зовнішнього вигляду пам*ятника Воїна-визволителя та стели, що знаходяться по обидва його боки. Де потрібно – замінять плитку та оновлять фарбу. Проведуть роботу і навколо скверу по вулиці 23 серпня. Тут змінять транспортно-пішохідну схему.

Сергій Чечельницький ,головний архітектор Харкова:

-Здесь не просто ремонт, конечно будет поменяно мощение, скамейки, светильники, но здесь будет проходить самое главное в нашей сегоднешней реконструкции- это новое зонирование. Все автомобили будут отсюда убраны и вынесены на улицу Двадцать третьего августа. Для их парковок будут сделаны специальные карманы.

Хід виконання робіт тут інспектує і мер особисто. Разом з ним – усі дирЕктори департаментів та підрядні організації. На місці вони отримують додаткові настанови.

Геннадій Кернес ,Харківський міський голова:

-Вот здесь вот сидят люди. Как можно здесь сидеть на этой жаре? Делайте здесь навес, только этот навес должен быть соответствующей высоты, чтобы это было удобно людям. Потому что ко мне обратились ветераны, люди преклонного возраста и сказали, что им неудобно. По ходу, чтобы все арки сделали, все фасады всех домов, и зашли сюда во дворы.

Також у сквері приведуть до ладу дерева і кущі, приберуть незаконно встановлені кіоски та рекламу і замінять паркан по всьому периметру скверу. Завершити роботи будівельники планують тут до Дня міста. До цієї ж дати готують відкрити і оновлений Манжосов Яр, що на Північній Салтівці. Вже тут, на місці протоптаних стежок: вузьких та не надійних, з*явилися тротуари, оздоблені плиткою. Нові алеї прокладуть вздовж усього берега яру. І доповнять їх освітленням, новими лавами, спортивними та дитмайданчиками. Та головне, кажуть місцеві, треба вирішити проблему з підтопленням джерела.

Олександра Цималюк ,мешканка Північної Салтівки:

-Если сильній паводок – то біло около недели самое большое время вода стояла. А потом всё это уходило.

Наталія Яцик, мешканка Північної Салтівки:

-На уровне мостика шла вода, вода была очень высокая, поэтому это было.

Аби цього не повторювалося, проектанти розробили проект спеціальної конструкції. Такий штучний басейн допоможе утримувати воду у берегах водоймища.

Віктор Кітанін, директор Департаменту комунального господарства:

-Русло углубили. Будет одет в бетонную рубашку. Т.е. это русло сегодня примет железобетон. И всё это будет обложено бутовым камнем, как в Саржином Яру. Это долговечность, красивый эстетичный вид. А самое главнгое – надёжность гидросооружения.

Та у рамках протипаводкових заходів проведуть роботи і з іншого боку яру. Реконструкції зазнає і ось ця водозабірна дамба. Аби вона знов виконувала головну свою функцію – контролювала рівень води у Манжосовому Яру, фахівці замінять механізм, що підіймає затвор цієї дамби. Менш масштабні, та не менш потрібні роботи проводять комунальники у ще одному місці відпочинку городян – Вілозаводському сквері. Тут працюють не лише над оздобленням тротуарів, облаштуванням клумб, проведенням освітлення. А й розчищають територію для майбутнього спортивного майданчику. Він буде універсальний: турніки та тренажери встановлять і для дорослих, і для малих.

Спортивне містечко зроблять, накшталт того, що облаштували у Саржиному Яру. Не так давно і тут були старі турніки, говорять відпочиваючи. Та про необхідність оновлення цього майданчика розповіли на зустрічі з нардепом Валерієм Писаренком. Тепер тут є повноцінне спортивне містечко.

Олександр ,відпочиваючий:

-Очень нравится, прелесть. Чудесно. Мне и раьнше нравился этот уголок. Но теперь сюда переселился, стал ходить.

Андрій ,відпочиваючий:

-Я прихожу сюда каждій день, играю в теннис, качаюсь на турниках.

Валерій Писаренко, Народний депутат України:

-Работы на этом не будут прекращаться, потому что постоянно есть контакт с людьми, которые хотят улучшений, которые показывают везде на какие-то детали, которые город готов обеспечить, чтобы здесь было комфортное место для отдыха.

Та деякі парки та сквери вже відкрити для відвідувачів після реконструкції.

По-новому засяяв пам*ятник "Партизанам та підпільникам Харківщини". Не впізнати і територію навколо нього. Тут нарешті з*явилося якісне освітлення. Замість старих, дерев*яних тут встановили металеві ліхтарі. І лави тут тепер цілі та у потрібній кількості.

Василь Галатюк, місцевий мешканець:

-То, что сделано – это достойно тех людей, которіе здесь живут. Во-вторых – это сейчас здесь мало людей. А прийдёт студенческая пора – здесь масса бегает молодёжи.

Не менш затишно стало і у сквері Космонавтів, що поруч із палацом культури "Будівельник". Тут провели і озеленення, і облаштували зони відпочинку. Усі зміни, що крок за кроком відбуваються у різних куточках Харкова, городянам до душі. Високо оцінюють благоустрій Першої столиці і гості міста.

Олег Олексієнко ,гість з Луганська:

-Городская суета, хочется куда-то вырваться. Если бекут из города куда-то отдыхать на природу. А такие места позволяют просто расслабиться.

Олександр Ольховський, гість з Алчевська:

-Классный город. Наверное, самый зелёный в Украине. Много зелёных мест, большой город – много зелени.

Та щоб підтримувати марку, зупинятися комунальники не збираються. Цьогоріч благоустрій проведуть у понад двадцяти скверах та парках.