“Зеленые человечки” рынка “Барабашово”. Предприниматели рассказали кто виноват в нападениях

08.08.2019 16:38   -
Автор:
Вони приходять групами, на очах поліції зрізають замки з магазинів, і на очах тієї ж поліції зникають у невідомому напрямку. 
 
– Поліція, що це відбувається  затримайте їх!!! Куди вони йдуть!!! Поліція затримайте їх!! Це ті, хто захоплював об'єкт.
 
Анатолій Бондалєтов підприємець 
 
На Барабашово существует группировка, которая, правильнее говоря, имеет все признаки ОПГ.  И мы всегда об этом говорим. И в полиции, и в прокуратуре.
 
Однаєю із жертв так званих найманців став Ігор Блохін – він комерасант ринку з більш ніж 20 річним стажем. 
 
У розвиток бізнесу на ринку, каже, вклав бальше 350 тисяч доларів. Та із 10 магазинів – половину адміністрація відібрала. Нова хвиля утисків, розповідає Ігор, розпочалась як тільки він відмовився оплачувати збори до черної каси. І долучився до групи активістів, які почали співпрацювати з міськими комунальниками. Саме через це, підозрює, на нього і був у травні здійснений напад.
 
Ігор Блохін постраждалий підприємець 
 
Нападавших было 2. На руках были одеты перчатки. Тактические с накладками. Может в перчатках что-то было еще. Я шел утром с собакой прогуливался. По своему обычному маршруту. Они ждали. 8 часов утра. И там где нелюдное место. Они там меня выжилади, шли навстречу. Поровнялись со мной. И один напал спереди, другой сзади. Начали избивать по голове, по ребрам.
 
Ігор потрапив до лікарні із численними забиттями. На його переконання, нападники таким чином хотіли налякати його самого і його колег.  
 
Ігор Блохін постраждалий підприємець 
 
Если бы хотели более серьезные последствия, то скорее всего, наносили бы чем-то совсем другим удары. И последствия были бы не сотрясение и 20 швов на голове, а, скорее всего, проломаная голова и, скрее всего, меня б здесь не было. Это был акт направлен на устрашение. 
 
Підприємці вже провесли своє власне розслідування. І з'ясували, хто ці "зелені чоловічки".
 
Андрій Бабуджан підприємець 
 
Привозились люди из Киевской области, привозились из Сумской, с Одесской привозили людей. Потому, что в Харькове просто те же спортсмены с тех же спортклубов, банально отказались принимать в этом участие. Потому, что они так же харьковчане как и мы все здесь. Они понимают о чем идет речь. И не хотят на стороне АВЭКа и Александра Борисовича принимать в этом участие. Просто отказываются. Просто, наверное, не было другого выхода, как нанимать людей со стороны.
 
Підприємці показують обличчя активних виконавців. Ось фото того, хто незаконно, на думку підприємців Барабашово, зрізає замки з їх магазинів. В той час, коли власницю ні на крок не допускають невідомі в бронижелетах та касках. 
 
– Ребята, это мой торговый объект (не пдпускають) 
 
А це Лісовенко – людина адміністрації ринку "Барабашово", колишній правоохоронець. Нині – в службі безпеки ринку "Барабашово". Персона, зі слів підприємців, яка під виглядом невідомих навчань, намагалась відібрати у них бізнес.   
– Проводятся антитерористические учения. 
– Какие вообще учения?! Какое право имеют трогать товар?
 
Побиті журналісти, підприємці, відбирання торгових об'єктів. По всім цим фактам були написані десятки звернень до всіх правоохоронних органів. Та поки, кажуть підприємці, на те, що відбувається на ринку, ті хто має захищати закон – не реагують.  
 
Віктор Нещеретний підприємець 
 
Мы вынуждены обращаться к политическим партиям, к городским властям, именно потому, что нас не слышат. И по нашим делам ничего не делается. Генпрокурор, к нему заходили, ничего не сделал, ничего не сделал облпрокурор Харьковской области. Ничего не делал по сути предыдущий начальник облполиции и нынешней. А ведет это к нарастанию недовольства. И, вполне возможно, что просто будет кровавый бунт.