Зеленський пропонував путіну відвести війська перед Різдвом. Рф відкинула пропозицію – NEWS REVIEW

24.12.2022 13:40   -

Путін не хоче миру, він лише добивається паузи для перегрупування. Про це у своїй колонці у Financial Times написав генсек НАТО Єнс Столтенберг. «Президент України Володимир Зеленський пропонував рф почати відводити війська перед Різдвом як перший крок до завершення конфлікту, але Москва різко відкинула цю пропозицію», – зазначив Столтенберг.

«Не слухайте тих, хто просторікує про неможливість членства України в НАТО. Якщо ми добре зробимо свою роботу, завтра вони ж співатимуть осанну євроатлантичній Україні», – наголосив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Як пише РБК-Україна, він впевнений, що наша держава стане учасником альянсу на докорінно інших умовах.

Війна в Україні поставила Пекін у складне становище, – сказав посол Китаю у ЄС Фу Цун. «Ми вважаємо, що зазнали побічного збитку від “тієї кризи”. І росія, і Україна є хорошими друзями, тому ми не хочемо вибирати між друзями», – заявив посол. Як пише South China Morning Post, він впевнений, що США отримують «прибуток від цієї кризи».