Зеленський підписав закон, що дозволяє до кінця року лікувати COVID-19 ліками без реєстрації

26.06.2020 11:20   -
Автор:
До кінця поточного року лікувати коронавірус в України можна буде ліками без реєстрації. Відповідний закон вже підписав гарант Володимир Зеленський.
 
Закон №539-IХ
 
Закон передбачає застосування за згодою пацієнта нових методів профілактики, діагностики, лікування, реабілітації та лікарські засоби, які перебувають на розгляді в установленому порядку, але ще не допущені до застосування, а також незареєстровані лікарські засоби.
 
Зкорема, підписаний Зеленським документ дозволяє застосовувати в Україні для лікування пацієнтів з ковід незареєстровані лікарські засоби, рекомендовані офіційним органом США, країн членів Європейського союзу, великої Британії, Швейцарської  Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської республіки, держави Ізраїль для лікування коронавірусної хвороби у відповідних країнах.
 
Закон №539-IХ
 
Закон дозволяє застосовувати зареєстровані лікарські засоби за показаннями, які не вказані в інструкції для медичного застосування за наявності доведеної ефективності з лікування коронавірусної хвороби COVID-19 або якщо такі лікарські засоби рекомендовані офіційним органом.
 
Порядок призначення і застосування таких лікарських засобів встановлюється міністерством охорони здоров'я. Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення.