Здешевити, прискорити, а головне поліпшити умови придбання житла в кредит пропонує центральній владі губернатор Михайло Добкін

17.04.2013 19:47   -
Автор:

Успішній реалізації програм доступного житла заважає в першу чергу недовіра громадян до держави, а також сімейні бюджети, вважає губернатор Михайло Добкін. І додає, нині Харківщина внесла свої пропоциції, щодо поліпшення держпрограм.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Ипотечное кредитование розчитано на 15 лет. Человек должен быть уверен что в течение всего этого периода никто не поменяет правила, никто не скажет что ему надо платить больше, никто не отберет то, что он частично оплатил, но оно еще не стало его собственностью. Даже если мы реализуем сегодня все договора, которые в той, или иной степени поданы или люди хотят подать, по крайней мере устно заявляют о том, что хотят участвовать в этой программе, то все ровно 200-300, даже 500 семей на Харьков и Харьковскую область, это не достаточное количество людей, если это будут тысячи, десятки тысяч, то я пойму, что эта программа реально работает.

Минулого року в рамках двох програм : молодіжного кредитування та доступне житло мешканцями Харківщини було придбано майже сто сорок квартир. Цього року їх кількість збільшать – до двох тисяч. Нині для нових власників у Першій Столиці вже встигли збудувати понад двох десятків будинків. В районах Олексіївки, Рогані , Салтівки та ХТЗ. На реалізацію програм молодіжного кредитування та "Дорступне житло" з міського гаманця щорічно виділяється по п'ять мільйонів гривень. Як реалізується програма у Харкові бачили і профільні міністри, коли були у місті з офіційними візитами. Тоді Віце-прем"єр-міністр Олександр Вілкул зазначив, Харків стане одним із перших, де буде реалізовано НОВУ програму індустріального будівництва житлових будинків, що має розпочатися вже цьогоріч. На його переконання, ця програма дозволить будувати в Україні до півсотні тисяч квартир щорічно. Леся Кочержук, Ігор Луханін Харьковские известия.