Завод Малышева переходит на автономное отопление

17.04.2012 18:15   -
Автор:

Зростання виробництва, розповідають на заводі Малишева, це не тільки прибуток та стабільна зарплата робітників, а і можливість витрачати отримані за продукцію кошти на модернізацію свого підприємства. Після п’яти років роботи у холодних цехах малишевці нарешті будуть працювати у людських умовах. На заводі розпочали переобладнання цехів автономними котельнями. Перша вже запущена. Вартість проекту двадцять мільйонів гривень.

Володимир Пуль,  керівник компанії проектувальника котельної:

-Котельная работает полностью в автономном режиме. Здесь нет оператора, нет кочегара. Датчик наружной температуры фиксирует температуру и автоматика автоматически включает нужное количество модулей

Керівництво заводу планує, до початку нового опалювального сезону встановити такі автономні котельні для кожного збирального цеху, що дасть можливість підприємству зекономити щонайменше третину газу. Крім того, утримання у виробничих приміщення відповідної температури дозволить не припиняти виконання міжнародних контрактів у будь-яку пору року.   

Микола Бєлов,  генеральний директор ДП «Завод ім. Малишева»: 

-Заказов у нас на данный момент на сумму 3 миллиарда гривен – это обеспечит работу предприятия, стабильную, на 3-4 года. В основном в эту сумму включены контракты на танки оплот для Тайланда

Крім поставок до Тайланду, малишевці виконують і ще кілька контрактів: чотириста двадцять бойових машин «Ладья» замовили іракські військові, а для збройних сил Пакистану та Китаю харків’яни виготовляють силові установки для танків. Як повідомляють фахівці «Укроборонпрому», портфель замовлень заводу Малишева може бути ще збільшено. Наразі українська делегація на чолі з Президентом України перебуває в Йорданії, чиї військові дуже зацікавлені військовою технікою саме виробництва харківських танкобудівників.

Андрій Соловйова, Сергій Перець, Харьковские Известия