Засідання “Рамштайн”, підготовка нових санкцій проти РФ та ситуація в енергосистемі – головне за ніч

14.02.2023 12:00   -

В Брюсселі почалася зустріч у форматі “Рамштайн”, де будуть обговорювати нову військову допомогу Києву. Міністр оборони України та голова Пентагону вже на місці. Повідомляється, що розглядатимуть питання захисту неба України, нові тренування для ЗСУ та постачання танків.

У США готують рекордний пакет військової допомоги для України вартістю в 10 млрд доларів. Попередньо відомо, що він включатиме як допомогу військовим, так і бюджетну підтримку. Також США планують ввести додаткові санкції. Нові санкції готують і в ЄС.

Фінляндія розробляє новий пакет військової допомоги Україні. Про це повідомив глава МЗС країни-партнера. Відомо, що уряд Фінляндії ще не ухвалив остаточного рішення щодо постачання Leopard, але це питання активно обговорюватиметься владою. Також Данія вже передала Україні всі свої самохідні гаубиці CAESAR. Про це повідомили у Міноборони України.

На Херсонщині відновили пошкоджену внаслідок російського обстрілу залізницю. Рух поїздів за графіком сьогодні вже поновлений — про це пише «Укрзалізниця».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відключення світла. За даними ДТЕКу, “Укренерго” не доводить ліміти споживання до регіонів держави. Це дозволяє не виключати світло. Однак, повідомляється, що через пошкодження мереж «Укренерго» в деяких енерговузлах можливі стабілізаційні відключення за графіком. Це стосується в першу чергу Одещини.

ОСТАННІ НОВИНИ