Засіданні постійної комісії департаменту житлового господарства

27.03.2013 17:48   -
Автор:

Поточний та капітальний ремонт покрівель у Першій столиці розпочнуть  вже в квітні. Директор департаменту житлового господарства Роман Нехорошков  говорить, цього року запланували капітально оновити дахи  в сто сорок одному будинку. Поточні ремонти проведуть у двох тисячах шістдесят сімох домах. З бюджету міста вже виділили двадцять вісім мільйонів гривень для поточних, та майже тридцять три мільйони для капітальних оновлень.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-К работам мы на сегодняшний день готовы – организационно. Поэтому ждем наступления благоприятных условий, для того, чтобы к этим работам  приступить.

Важливим для комунальників постало питання довговічності ремонту. Адже скарг від харків’ян на протікаючі дахи не меншає, навіть після їх ремонтів.

Роман Нехорошков директор Департаменту житлового господарства

-Есть две стороны медали: первая сторона – это когда непосредственно на том участке, который ремонтировался, еcть недоделки и недоработки, и по этой причине продолжает течь, а сеть момент, когда выполняли ремонт кровли в рамках того финансирования, которое было выделено на этот объем работ. Деньги были выделены на саму кровлю, но не хватило денег на ремонт парапетов. То есть закрыли вопрос с кровлей, не закрыли вопрос с парапетами  – течь продолжается.

Гарантії – ось що вимагають від підрядників як харків’яни, так і влада. Заради якості готові переглядати і фінансування робіт. Що ж до вивезення та подальшої утилізації сміття – ситуація здебільшого стабільна, підсумовує Роман Нехорошков. Цього року вже уклали вісім тисяч договорів з комунальними підприємствами, ОСМД, та приватними будинками. Наразі планують розпочати будівництво профілакторію – нового ремонтного приміщення для сміттєвозів.

В’ячеслав Мустафін директор КП «Комплекс з вивозу твердих побутових відходів»

-Строительство профилактория составляет 35 миллионов гривен. Это документально подтверждено. Но с учетом того, что строительство будет осуществляться на действующей территории, мы готовы сами учувствовать в этом строительстве, как людьми, так и техникой.
 
Залучивши до робіт власні сили та ресурси, комунальники допоможуть зекономити бюджету десять мільйонів гривень. Саме ж будівництво планують розпочати наприкінці весни.

Наталя Сіромаха